Uw klacht, mijn zorg!

Hulpmiddelen voor Fascia TechniekFasciatherapie richt zich specifiek op de bindweefselvliezen (fascia) in het lichaam. De fascia bevindt zich tussen de spiervezels en zorgt ervoor dat deze vezels ten opzichte van elkaar goed kunnen bewegen. Fascia is gevoeliger dan botten of spieren en is vaak de bron van chronische pijn.

Overbelasting van de spieren (door een oud of nieuw trauma) kan verklevingen doen ontstaan of een lokale ophoping in de spier, De zogenoemde Triggerpoints (pijnlijke verhardingen in de spieren) zijn hier een onderdeel van, zo ook densificaties en verklevingen.

De Fasciatherapeut kan de oorsprong van de klacht opsporen Het oplossen van deze problemen vraagt om een speciale manier van onderzoeken en behandelen. Dit geeft veelal direct verlichting en leidt ook tot (bijvende) vermindering van de klacht. uiteraard moet erop gelet worden dat er niet opnieuw een overbelasting ontstaat.

Fasciatherapie is nieuw in Nederland. Het is een speciale vorm van fysiotherapie. Kenmerkend is dat we bij elke klacht altijd naar het hele lichaam kijken.

Bij triggerpoints en spanningen in de fascia (bindweefselvliezen) kan de oorzaak van de pijn namelijk op een heel andere plaats zitten dan waar u de pijn ervaart. dat kan de reden zijn waarom de behandeling bij u, tot nu toe, nog niet voldoende resultaat heeft gehad.

Ik ga dus altijd op zoek naar de diepe oorzaak van uw klachten. Als ik die gevonden heb zal ik die met gebruik van specifieke fasciatechnieken behandelen. Het doel zal zijn dat u minder pijn heeft en makkelijker kunt bewegen. We zeggen ook wel:


kijk altijd naar het geheel behandel dan de lokale stoornissen  beweeg daarna vrij en totaal


Onderzoek

Fascia is een groot 3 dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam, een soort ‘wetsuit’ dat een ieder onder de huid draagt. Dit kent geen begin en geen einde, het loopt van tot tot teen, van huid tot in het bot. Lokaal onderzoek volstaat daarom niet om problemen in de fascia aan het licht te brengen. Ongeacht met welke klacht u komt, ik kijk altijd naar het functioneren van uw hele lichaam. Hierdoor kan ik verbanden in kaart brengen die nog niet eerder ontdekt zijn.

Manuele technieken

Oefenen en trainen zijn heel vaak erg nuttig. Maar als er zich nog stoornissen in het lichaam bevinden kan extra bewegen soms meer pijn veroorzaken. Ik zorg eerst dat die 'verstoringen verdwenen zijn waarna het oefenen een stuk makkelijker zal gaan. Het bewegen moet makkelijker gaan, zodat de belasting opgevoerd kan worden.

Tools

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat fascia zachter en daardoor beter vervormbaar wordt door de toepassing van warmte en trillingen/vibratie. Het gebruik van specifieke tools zorgt er voor dat trigger points en fasciaverklevingen veel makkelijker verdwijnen. Ik gebruik speciale tools De behandeling wordt meestal als zeer aangenaam ervaren.

Oefeningen

U kunt zelf ook veel doen. Ik geef u geen algemene oefenprogramma's maar altijd oefeningen heel specifiek gericht op de klacht die u heeft. Met name oefeningen met speciale 'fasciaballen' en foamrollers zijn effectief.

Binnenkort is er in mijn praktijk ook de V12 full van Desmotec, waarmee ik zeer gerichte oefeningen kan laten uitvoeren
Wij zijn de Fascia/Bindweefselspecialisten de volgens de orginele FIT (fascia integration therapie) methode werken.

Wanneer kan een fasciabehandeling toegepast worden?

Deze kan Efectief worden ingezet bij:

  • Pijn – acuut door kneuzing, verrekking van spieren en/of gewrichten
  • Pijn – Chronisch - ook bij pijnklachten waarvan de medische oorzaak niet is gevonden
  • Sportletsels - acuut en chronisch
  • Algemene klachten aan het bewegingsapparaat - Rug, Nek, Schouder, Etc.
  • Veranderingen in gevoel kracht- en coördinatieverlies
  • Bewegingsbeperkingen na een trauma/operatie
  • Littekens

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 21.00
Woensdag  Gesloten
Donderdag  08.30 21.00
Vrijdag 08.30 - 11.30
14.00 - 17.00
Zaterdag 09.00 - 12.00
Zondag Gesloten

 


Kunt u niet terecht op één van de genoemde tijden/dagen, belt u gerust voor een mogelijke andere tijd/dag

De behandelingen vinden alleen plaats volgens afspraak.

Contactinformatie

Praktijk Charlotte Voorne-Putten
Helmstraat 7
3222 XJ - Hellevoetsluis


  0181 - 750 716
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KvK: 5762804
BIG registratienummer: 39038041304
BVAT: 405 - o.a. aangesloten bij de klachtenregeling via de SCAG (voor wat betreft de APS via de BVAT) per 01-01-2020

KRF NL
IOF
KNGF (o.a. aangesloten bij de klachtenregeling)
MLDV

  Routebeschrijving

© 2024 Praktijk Charlotte |Privacy Policy | Webdesign : Internetbureau Akire